Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – Νέος Κύκλος Προγράμματος: Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για τον Β’ κύκλο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Μ.Α.Ε., που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την απόκτηση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω της παροχής επιταγών (vouchers) για την αγορά ή τη μίσθωση αυτών.
Με προϋπολογισμό 42 εκατ. €, το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU, στοχεύοντας στην ψηφιακή ωρίμανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Οι Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι υφιστάμενες ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και δεν έχουν λάβει ενίσχυση σε προηγούμενο κύκλο του συγκεκριμένου Προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι εντάσσονται στις παρακάτω διακριτές κατηγορίες:
- Συμβολαιογράφοι,
- Δικαστικοί Επιμελητές,
- Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε πληγείσες περιοχές,
- Γενική Κατηγορία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθευτούν τις επιδοτούμενες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα απευθείας από τους προμηθευτές της επιλογής τους.
Η μέγιστη αξία των επιταγών ξεκινά από 630€ και κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης με ποσοστό ενίσχυσης έως 90%.
Οι επιλέξιμες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων/υπηρεσιών είναι οι εξής:
- Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με τη βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης (invoicing, HR related, tracking, IoT, BI, cloud platforms, κ.ά.).
- Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία (remote working).
- Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου (marketing automation, digital campaign management, 3PL, couriers, κ.ά.).
- Λογισμικά Ειδικών Κατηγοριών Επιχειρήσεων (Συμβολαιογραφικά Γραφεία, Γραφεία Δικαστικών Επιμελητών).
- Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την ασφάλεια και εμπιστοσύνη (SOC service, access management, backup solutions, κ.ά).
- Ψηφιακός Εξοπλισμός (φορητά tablets, laptops, notebooks, servers, εκτυπωτές, κ.ά.).
- Συμπληρωματικός Εξοπλισμός (ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη, ηχεία, εξαρτήματα, κ.ά.).
- Συμπληρωματικές Υπηρεσίες (εγκαταστάσεις, ρυθμίσεις, εκπαιδεύσεις, συμβουλευτική υποστήριξη, κ.ά.).
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ έως και την Παρασκευή 03/01/2025 και ώρα 17:00.
Δείτε αναλυτικά τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, στην Πρόσκληση του Προγράμματος
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://digitalsme.gov.gr/