Ξεκίνησε νέος κύκλος κατάρτισης και πιστοποίησης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους
Ξεκίνησε χθες 6 Ιουνίου 2024, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε ένα νέο κύκλο κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων για 25.000 ανέργους, που υλοποιείται από τη Δ.ΥΠ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων ή/και η επανακατάρτισή τους, καθώς και την απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο του νέου κύκλου που ξεκινά, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 80 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση:
Όσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί μέσω των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ.
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
και
Νεότερη ενημέρωση 18/6/2024: Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την αύξηση αριθμού των ωφελούμενων ανέργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα καταρτιστούν από 25.000 σε 50.000 ωφελούμενους.